Otrafashion – Choises by Isabel

Mijn naam is Isabel Mewe en ik ben gek op kleding. Dat is ook de reden dat ik al een aantal jaren werkzaam ben in de kleding branche. Ik heb daarbij ervaring op mogen doen in zowel grotere als kleinere kledingwinkels.

Waarom Otrafashion?

Ik merkte op een gegeven moment bij mijzelf dat ik mij steeds meer ging verbazen over het feit dat je in winkelstraten en op internet qua kleding veel ziet wat erg op elkaar lijkt. Ik weet van mijzelf dat ik het leuk vindt als kleding net even iets anders is, zonder echt in het extreme door te schieten. Als ik daar over spreek met andere mensen dan wordt mij regelmatig bevestigd dat een beetje anders eigenlijk best wel leuk is.

Zo is het idee geboren om mijn eigen (web)winkel te beginnen, waarbij ik qua collectie steeds op zoek ben naar kleding die je niet overal ziet. “Choices by Isabel”

Wat betekent Otrafashion?

Over de naam van mijn bedrijf heb ik tot mijn verrassing niet lang hoeven nadenken. Het moest een naam worden die “een beetje anders” zou benadrukken en een duidelijke verwijzing zou hebben naar kleding en mode. En als het even kon zou een beetje Spaanse invloed ook mooi zijn, gezien mijn Colombiaanse achtergrond. En zo ontstond

“Otrafashion”

Als je Otrafashion letterlijk vertaalt van het Spaans naar het Nederlands, dan betekent dat “andere mode”. En dat is waar Otrafashion voor staat.

“Dare to be different”

Bekijk onze collecties

Otrafashion en duurzaamheid

“Dare to be different” uit zich niet alleen in onze kleding en accessoires die net even anders zijn, maar ook in een ontdekkingsreis naar hoe kan worden bijgedragen aan meer duurzaamheid.

Inmiddels zijn we bezig met een tweetal concepten die daar invulling aan geven.

1. Het inruil concept

Dit concept is met met ingang van 1 mei 2020 beschikbaar voor onze klanten.

Via ons inruilconcept bieden we iedereen de mogelijkheid om eerder bij ons gekochte kleding in te ruilen bij de aankoop van nieuwe kleding. En dat tegen een vooraf vastgestelde prijs die op kan lopen tot wel 30% van het oorspronkelijke aankoopbedrag.
Hiermee creëren we de mogelijkheid om samen met jou als klant onze kleding één of meerdere extra levens te bieden. Dat is duurzaam en het is nog leuk voor je portemonnee ook.

Naar inruilen

2. CO2 neutraal kopen

Dit concept komt binnenkort beschikbaar voor onze klanten.

Iedereen die kleding bij ons koopt krijgt de mogelijkheid de CO2 voetafdruk te reduceren. Wij zijn daarvoor in gesprek met een aantal partijen om dit realiseren.
Bedoeling is dat je bij het afrekenen de mogelijkheid krijgt om vrijwillig een kleine bijdrage te doen ter compensatie van de CO2 uitstoot die gepaard gaat met onder andere de productie en het transport van kleding. Deze bijdragen worden vervolgens 1 op 1 doorgezet naar projecten die zich bezig houden met CO2 reductie en duurzaamheid.